zaterdag 25 juni 2011

Pophotspot

Al bijna de hele maand is het Pophotspot Festival bezig in Den Haag, een leuk gratis festival op de Grote Markt. Eerder deze maand hoorde ik al een keer toevallig buiten de Blood Red Shoes optreden terwijl ik in één van de cafés zat te eten.
Gisteren luidde ik na het werk m'n vakantie in met vrienden op het terras. Dit keer was er een Big Texas style BBQ Party bezig. Er was uiteraard een barbecue (die rook lekker!) én er kwamen vanaf 16:00 uur 's middags allemaal leuke hilbilly bandjes spelen. Bijzonder leuk!
Deed me meteen denken aan één van mijn favoriete films, "Oh Brother Where Art Thou", met Sjors Clooney.

donderdag 23 juni 2011

DWZI/deze week zag ik.....

Deze week zag ik mezelf met Mr A. aan de champagne -of nou ja, witte bubbelwijn- omdat mijn nieuwe baan nu eindelijk echt helemaal rond is.

cheers
Vanaf september werk ik 3 dagen maar verdien ik méér dan nu in 4 dagen. Ik hoefde er niet eens over te onderhandelen!
Ik ben geen geldwolf...
Maar denk je eens in wat ik met al die extra vrije tijd kan doen! (Ik bedenk continu van alles! Cursussen, hobby's, een eigen praktijk(je)...de hele dag slapen zou me op dit moment ook wel een optie lijken, maar ik ben gewoon aan vakantie toe)

Ander, minder leuk nieuws is dat mijn lieve papa eergisteravond ter observatie is opgenomen in het ziekenhuis, vanwege het risico op een nieuw hartinfarct. Gelukkig bleek het na allerlei tests en een nachtje aan de monitor loos alarm. Goed dat ze hem zo in de gaten houden. Beterschap pap!
 
Iedere vrijdag een blik op de afgelopen week
Teken, schilder, fotografeer, beschrijf
maak een gedicht, laat op jouw manier zien
wat jij zag!

Deze week zag ik is een initiatief van
Roos en Daan
en geinspireerd door Jill's Today I Saw

zondag 19 juni 2011

Paolo

Vrijdag ben ik met vriendinnen naar een optreden van Paolo Nutini geweest in het Paard in Den Haag. Die Paolo kan een lekker moppie zingen, hoor! En hij heeft een grote band bij zich met onder andere een stel blazers, en ze spelen een beetje pop, een beetje blues, een beetje reggae, lekker veel folk en een beetje cowboymuziek, en dan alles door elkaar.

Anders dan de naam Paolo Nutini doet vermoeden hebben we hier te maken met een Schot (met een onverstaanbaar Schots mummelaccent tusses de nummers door: "Rjkhdfbhfqcbhbghvbg! Ohbdvbhfwevfh!" De zaal reageerde met een verwarde stilte gevolgd door een enthousiast applaus. Een jonge bloke, met een doorleefde stem.

Heel fijn was het!

vrijdag 17 juni 2011

DWZI - deze week zag ik

Deze week zag ik heel veel regen en een paar dankbare plantjes die net hun kopjes boven de grond uit staken! Ik vond een paar weken geleden in de schuur nog twee zakjes bloembollen, die ik helemaal was vergeten. Ik weet niet meer welk soort, in elk geval kleurige zomerbloemen. Eigenlijk konden ze maar tot afgelopen maand geplant worden. Toch maar op goed geluk in potten gestopt en ja hoor...

Een pot met bollen en een regenwolk die eruit ziet als een oude, dik-opgemaakte dame

ditmaal geprobeerd mijn DWZI te tekenen!


Iedere vrijdag een blik op de afgelopen week
Teken, schilder, fotografeer, beschrijf
maak een gedicht, laat op jouw manier zien
wat jij zag!

Deze week zag ik is een initiatief van
Roos en Daan
en geinspireerd door Jill's Today I Saw

Wandelingetje in de pauze van mijn cursusdag


woensdag 15 juni 2011

Foo Fighters Back and Forth


Vanavond een prachtige documentaire gezien over mijn oude liefdes, the Foo Fighters. Ik ben helemaal hyper!

Ik heb ze verwaarloosd, de laatste jaren, met allemaal nieuwe bandjes die mijn aandacht vroegen...maar wat zijn ze goed! Vanavond voelde ik me weer die 17-jarige die in Paradiso rondsprong in de pit en volkomen ondersteboven was van Dave Grohl en zijn band. Mijn tweede concert óóit was het.

Nu wil ik alle CD's! Ik wil ze weer zien optreden!  

dinsdag 14 juni 2011

droom weg

De Noorse man met de stemmige stem van honing, Sivert Høyem. Voormalig frontman van de band Madrugada. Hier is 'ie solo

maandag 13 juni 2011

lazy monday

Een grote pot thee op het lichtje, de mooie kopjes uit de kast en alleen van de bank af komen als het écht moet....da's mijn Pinkstermaandag. Meeleven met The Voice Of America, gruwelen bij Bones en vanavond als het donker is Game Of Thrones kijken.

Gisteren gaf een vriendin een feestje met héél veel lekker eten. Ik nam een geïmproviseerde pompoentaart mee, die ik zeker vaker wil maken. 

- 1 flinke oranje pompoen
- bladerdeeg
- geitenkaas
- crème fraiche
- "Roos & Marie" kruiden van de Xenos met o.a. rozemarijn, basilicum en thijm
- peper en zout
- sesamzaad

Pompoen schillen en in stukken snijden. 20 minuten in gezouten water koken en tot grove puree stampen samen met de crème fraiche. Kruiden en zout + peper toevoegen. Bakvorm bekleden met bladerdeeg. Pompoenpuree erin, plus verbrokkelde geitenkaas. Over de bovenkant van de taart een "ruitjespatroon" á la appeltaart maken van strookjes deeg. Sesamzaad erover strooien. Bakken. Yummy! Ik wil hier nog wel variaties op maken, straks in de herfst...met walnoten bijvoorbeeld.

Mr. A. zet zijn beste beentje voor in het huishouden, terwijl ik dit stukje schrijf. Ik hoor hem met de was en de vaatwasser in de weer. Ik voel me licht schuldig. Wat ik van plan ben als ik straks meer vrije tijd heb, is het huis een stuk leger maken door een heleboel van MIJN rommel weg te gooien of te geven. Ik wil een comfortabel huis waar alles een plek heeft. Superopgeruimd hoeft niet, maar wat meer dan nu zou wel esthetisch zijn.

zondag 12 juni 2011

zaterdag 11 juni 2011

Tea for Two

Op zoek naar een leuk cadeautje voor een vriendin, wandelde ik in de Leidse binnenstad met Mr. A. Toevallig belandden we in de winkel van Wijs en Zonen. Echt een winkel om je hart in op te halen. Nu ik de website bekeken heb, blijkt het een bedrijf met een enorme historie, oorspronkelijk gevestigd in Amsterdam. En nu dan ook in ons eigen Leiden! Wat hou ik toch van dit soort ouderwetse gespecialiseerde zaakjes! Overal bijzondere koffie en thee plus alle benodigdheden om die te zetten, een grappig interieur waarin van alles te zien viel, én er werkten ook nog hele lieve mensen, die er echt wat vanaf wisten. We kregen meteen een kop koffie aangeboden (die we moesten  weigeren vanwege haast, maar volgende keer ga ik terug!!) We kozen natuurlijk een onmogelijk product uit, waarvan ze in de duistere krochten van de winkel een verpakking moesten zoeken, zodat we eraan konden ruiken. Gaf niks, dat deden ze graag voor ons! Het cadeautje voor mijn vriendin is gekocht - en ik ben er stiekem een beetje jaloers op..... ;)  
nieuwe ontdekking!


vrijdag 10 juni 2011

DWZI - Deze week Zag Ik...

Deze week zag ik de 6e collega binnen 3 maanden haar vertrek aankondigen (inclusief mijzelf). Dat is ongeveer de helft van ons team. Afgelopen maandag eindigde het werkoverleg dus wat sip en betraand. Het is het einde van een tijdperk. We hebben veel meegemaakt met z'n allen, en een groep die zo hecht, veilig en gezellig is, is echt uniek. Maar na een rumoerige tijd -die eigenlijk al bezig was toen ik in 2007 begon- is het goed om te zien dat mensen voor zichzelf gaan kiezen. Dag koppijn als je naar huis fietst, dag steen in je maag, dag voortdurende waakzaamheid en dag knagende frustratie!

Ter ere van het afscheid van onze Willeke gingen we woensdag de stad in voor een klein feestje. We hadden voor haar een stapel kaartjes gemaakt met wijze spreuken, wensen en grappige plaatjes en teksten - om elke dag eentje uit te trekken. Iedereen was flink aan de slag gegaan met kleurpotloden, schaar en lijm.

Op een van mijn kaartjes had ik dit plaatje (van Keri Smith) geplakt, omdat we het er vaak over hebben gehad dat we dol zijn op onze vriendjes, maar soms ook zo kunnen genieten van een avond alleen op de bank....

Gisteren kreeg ik een smsje: "Als eerste jouw kaartje van Girl's night alone getrokken. Dat wordt een topavond!"

Iedere vrijdag een blik op de afgelopen week
Teken, schilder, fotografeer, beschrijf
maak een gedicht, laat op jouw manier zien
wat jij zag!

Deze week zag ik is een initiatief van
Roos en Daan
en geinspireerd door Jill's Today I Saw

donderdag 9 juni 2011

zondagmiddag, wijn en een heel klein beetje zon

Afgelopen zondag kwam mijn nicht langs. Onderweg tussen Schiphol en haar huis in Brussel, besloot ze even een stop te maken om bij te kletsen met mij. Ik heb pas sinds een paar jaar echt contact met haar, eerder woonde ze te ver weg. Nu ze in Brussel woont, is het makkelijker om elkaar op te zoeken. Goed dat ik haar beter heb leren kennen, want het is een leukerd! Wat onze band denk ik nog bijzonderder maakt, is dat we allebei Poolse wortels hebben, maar niet in Polen wonen. Wij kunnen met onze frisse blik lachen om, ons verbazen over en ons dood-ergeren aan wat er op familiegebied gebeurt.

Zondag kwam ze eraan gescheurd in haar mooie nieuwe rode auto, die Guilietta heet. We hadden afgesproken bij De Meelfabriek. Een oude fabriek uit 1916, gelegen aan het water, waarin een brasserie/café gevestigd is. Het leukste vind ik dat ze een heerlijk terras hebben, met houten tafels en banken, én hun eigen kas en moestuin.

kiekje van de moestuin
 Het was een heerlijke plek om te zitten. Af en toe keken we naar een voorbij varend schip, of renden er een paar vrolijk geschminkte hummels langs. Er was live muziek (Sunday Jazz), maar daar kregen we niet zoveel van mee, omdat we op het terras zaten.

Net genoeg reuring om lekker levendig te zijn, maar toch voelde het als een rustig plekje buiten de stad.  

woensdag 8 juni 2011

Zoet

Poolse snoepjes in een mooi blikje.
Van mijn nichtje gekregen!





zondag 5 juni 2011


Mijn Lief, verkleed als klein kerstmannetje, 
op een Russisch Kerstfeest
Geen spat veranderd
 Als ik naar deze foto kijk,
zwelt mijn hart op
Ik hoop dat onze kindjes
-later-
ook zo heerlijk ondeugend kijken

vrijdag 3 juni 2011

DWZI - deze week zag ik....

Deze week zag ik blote benen! Je moet weten: meestal beweeg ik me door mijn werkleven in keurignette damesachtige panty's. Dat moet van de Baas. Iets met representatief en zakelijk ofzo. Maar na de zomerse Vrije Dag van gisteren, kan het me niet meer bommen: bloot die benen! Rebels ben ik. Iedereen heeft een beetje de kolder in z'n kop, want bijna al mijn afspraken hebben afgezegd ten gevolge van het plotseling optreden van mysterieuze ziektes - ik hoop voor ze dat ze stiekem lekker op het strand liggen!

lekkere hollandse fietskuiten




Iedere vrijdag een blik op de afgelopen week
Teken, schilder, fotografeer, beschrijf
maak een gedicht, laat op jouw manier zien
wat jij zag!

Deze week zag ik is een initiatief van
Roos en Daan
en geinspireerd door Jill's Today I Saw

donderdag 2 juni 2011

strandmiddag

Daar is ie....de zee!

een mooi stuk rijden
door de duinen
een strand waar van alles te zien is
maar toch niet te druk
een briesje
een zonnetje
een witbiertje