vrijdag 25 november 2011

Ik ben een waardeloze huisvrouw en daar schaam ik m'n eigen niks voor ;)




En nog een paar stillevens van het bosje rozen dat ik met de schaar te grazen heb genomen.

Fijn weekend!! Wij gaan naar Sauerland om ons 2-jarig jubileum te vieren met Wandelen en Bier en Schnizels en Curry Wurst! <3

DWZI - deze week zag ik

Deze week zag ik mijn nieuwe fiets!




Zo'n mooie heb ik nog nooit gehad! Wat zal ik dáár lekker op fietsen!  En in de krat voorop (die ik er ook maar meteen bij heb genomen) ga ik natuurlijk kilo's boodschappen vervoeren.

Iedere vrijdag een blik op de afgelopen week
Teken, schilder, fotografeer, beschrijf
maak een gedicht, laat op jouw manier zien
wat jij zag!

Deze week zag ik is een initiatief van Roos en Daan
en geinspireerd door Jill's Today I Saw

zondag 20 november 2011

DWZI - deze week zag ik

Deze week zag ik mist. Mist: heel mooi, een beetje spookachtig en 't zorgt ervoor dat de wereld heel klein lijkt. Ik dronk hier een gemberkaneelcappuccino met een vriendin, buiten de ramen was alleen maar wit. De buitenwereld bestond niet en dat was wel even heel prettig, lekker rustig.





Iedere vrijdag een blik op de afgelopen week
Teken, schilder, fotografeer, beschrijf
maak een gedicht, laat op jouw manier zien
wat jij zag!

Deze week zag ik is een initiatief van Roos en Daan
en geinspireerd door Jill's Today I Saw

vrijdag 18 november 2011

Bruxelles

Aan verschillende Brusselse tafels hebben nicht M. en ik het leven doorgenomen: bij le pain quotidien, aan haar eigen houten keukentafel en 'op café'. En ook naast elkaar lopend door de statige straten. Ik ben sufgeluld!! En ik heb ook nog Manneke Pis in ongeveer 100.000 kostuums gezien, plus wat wél interessante dingen, in het musée de la cité (of hoe heette het nou?) Nu weer zo'n heerlijke treinreis, terug naar mijn teerbeminde..... Ik heb het gevoel dat ik heel ver weg ben geweest. Gauw weer, het was een heel belevenis-volle dag!
*de foto's zijn gemaakt in le pain quotidien

sjemmetjes etc

quinoa salade met gegrillde groenten

aan tafel

Kleine reis

Ik ga op reis en ik neem mee.....

Een mooie chocoladeletter M van de bakker, voor mijn Brusselse nicht M.
Paspoort.
Boterhammen met baba ganoesh, geitenkaas en gedroogde tomaatjes.
Een boek (zo'n lekkere weglezer uit de serie over Brother Cadfael, middeleeuwse detective).
Ipod met het 3e luisterboek uit de Millennium Reeks.
Een koffie verkeerd van de Kiosk (al probeer ik koffie af te zweren)

De trein dendert door de mistige velden. Op naar België!

woensdag 16 november 2011

dit is fijn


PS Ik heb het hier boven een beetje opgeleukt met een foto van schrijfsels uit mijn dagboek. Vond ik wel toepasselijk én staat wat minder kaal!

zaterdag 12 november 2011

Het gevoel en de geur van papier, het geluid van een bladzijde die omgeslagen wordt, uren ronddwalen in boekenwinkels en bibliotheken, een mooi boek cadeau krijgen of geven, een gezellige boekenkast in de kamer waar je bezoek nieuwsgierig een kijkje in kan nemen en gewoon....weerstand tegen de vertechnologisering van álles, verlangen naar het ouderwetse!


versus



Je hele boekenverzameling overal bij de hand, geen boeken rommelig opgestapeld in de boekenkast of in dozen vanwege ruimtegebrek, dikke boeken lezen in bed zonder dat je armen moe worden van het vasthouden, lezen in het donker als mr A. slaapt.


Sinds een paar weken hebben wij een iPad in huis en ik had het niet verwacht, maar zodra het kan (als mr A. hem even loslaat), grijp ik hem! Maar wat ik het fijnst vind, papieren boeken of de iPad, dát weet ik niet....

dinsdag 8 november 2011

girls night out


Gisteravond na het werk fietste ik als Lance Armstrong richting station. Tijd voor bijkletsen met lieve vriendinnen in de kroeg. Deze keer werd het De Zwarte Ruiter - één van onze vaste hangouts. Gezellig, lekkere biologische wijn, en hele lekkere gegrillde zalm (dagschotel) voor de ongelofelijke prijs van 10 euro.
Het was goed om de avond met ze door te brengen. Werk, opleidingen en -bij een paar van ons- kinderen vullen onze agenda's en levens, maar we zorgen ervoor dat we elkaar regelmatig blijven zien. Gesprekken gaan in een denderend tempo de diepte in, er is altijd weer zoveel te vertellen.

Het was een avond om blij van te worden! Het goede nieuws van L., M's verhalen over een huis op een eilandje in de middle of nowhere (dat ze als stadsmeisje toch maar niet koopt) en T. die dingen zo vreselijk grappig formuleert dat we allemaal schateren.... J. kon er niet bij zijn vanwege vakantie, maar volgende keer mag ze niet ontbreken. Ik hou van ze, stuk voor stuk!

Ik kwam helemaal vrolijk thuis en viel zowaar niet meteen als een blok in slaap naast Mr A. (terwijl ik een enorme slaapkop ben). Ik kon nog even lekker met hem kletsen en de energie borrelt vandaag nog steeds door me heen. Good stuff!

De Zwarte Ruiter, Grote Markt, Den Haag

zondag 6 november 2011

tintin

Echt een reden om een (belachelijk duur) bioscoopkaartje te kopen, deze film, The Adventures of TinTin: The Secret of the Unicorn! Niet dat ik van tevoren echt veel had met Kuifje (want zo heet 'ie natuurlijk gewoon in het Nederlands). Ik geloof dat ik als kind wel eens een avontuur van hem in een stripblad las, maar het was nooit mijn favoriet. Maar deze film wilde ik eigenlijk al zien zodra ik de trailer in de smiezen kreeg:


Ik heb me geen moment verveeld want hij zit vol actie, hij ziet er prachtig uit, ik heb hardop moeten lachen en hij was ook nog heel spannend. Absoluut niet kinderachtig trouwens! Toen we de bios uit kwamen, had ik echt een feelgood gevoel.

vrijdag 4 november 2011

DWZI - deze week zag ik

eten, drinken en leuke kitscherige prullen in deze Pools/Russische winkel. Mr A. en ik hebben allebei Oost Europese wortels en het was dan ook een trip down memory lane toen we hier even rondsnuffelden.


we kochten allerlei soorten pierogi (foto van internet)



Iedere vrijdag een blik op de afgelopen week
Teken, schilder, fotografeer, beschrijf
maak een gedicht, laat op jouw manier zien
wat jij zag!

Deze week zag ik is een initiatief van
Roos en Daan
en geinspireerd door Jill's Today I Saw

op de fiets

Een nieuw ontdekte route naar mijn werk. Genieten van de beginnende herfstkleuren! Omfietsen loont.