woensdag 13 juli 2011

lijstje

Ik ruik...zwembad. Vanmorgen ben ik tegen mijn gewoonte op vrije dagen in, al vroeg aan de slag gegaan met boenen en poetsen. Vandaag was de badkamer sinds veel te lange tijd aan de beurt, en niet alleen heb ik véél rommel weggegooid, ik heb ook de tegels en de vloer geschrobt. Het ziet er nu weer uit als een plek waar je schoner uit komt dan je erin gaat. Voelt lekker, behalve dan dat ik half-high ben van de chloorlucht,

Ik luister...naar Dear Rosemary van de Foo Fighters.

Ik werk aan…het afronden van mijn opleiding. De lesdagen zijn achter de rug, maar ik heb nog een opdracht voor de boeg. En eigenlijk werk ik er op dit moment natuurlijk helemaal niet aan: mijn eerste vrije woensdag in tijden, kom zeg! Verder werk ik nog steeds aan een verhaal, waar ik een leuk begin voor heb geschreven, maar waar maar geen eind aan komt. Ik verheug me op het begin van mijn schrijfcursus in september: een stok achter de deur! 

Ik lees…Mannen die Vrouwen Haten van Stieg Larsson. Hij lag al zo lang klaar... En na een beetje een stroef begin (hoewel ook dát al meeslepend geschreven was) snap ik eindelijk waar iedereen het nu de hele tijd over heeft. En ik vind het spannend, ook al heb ik de film al gezien. Gelukkig heb ik een geheugen als een gatenkaas, en kan ik me de ontknoping alleen maar vaag herinneren. Als ik mijn best doe kan ik zelfs negeren dat ik al weet hoe het afloopt!
 
Ik ben dankbaar voor…heel veel dingen, maar vooral voor de knuffels van Mr A., de mensen om me heen die mij waarderen en zelfvertrouwen geven, gezondheid en de kans om minder tijd in mijn werk te gaan investeren en meer in andere dingen.  


Ik geniet van…avonden zoals gisteren: met mijn vriendinnen gierend van de lach over tafel hangen in een café, terwijl de regen buiten neerplenst. Daarna doorweekt thuiskomen en tevreden in bed kruipen.

Ik eet...Balsamico chips en tegen het schuldgevoel drink ik er verse jus bij.

Ik zie...het bijzonder on-uitnodigende weer buiten, maar gelukkig ook de ingrediënten voor een lekkere middag huismussen binnen handbereik: bank, theepot, pantoffels, waxinelichtjes en een  goedgevulde boekenkast. 

2 opmerkingen:

Leuk als je een berichtje achterlaat!