woensdag 31 augustus 2011

toegeven

Gisteren besloot ik zoals gepland de rotklusjes met aangename dingen af te wisselen. Zo belandde ik -voor een uurtje maar, leve de museumjaarkaart- in het Rijksmuseum van Oudheden. Ik vond het heerlijk om even tussen de beelden, vazen en mummy's rond te kijken. Lekker ook, die stilte in het museum.

Mijn favoriete beeld: Maya en zijn vrouw Meryt's Avonds kwamen mijn vriendinnen en dat was zo fijn. Er waren goede gesprekken, kleine cadeautjes en lekker eten en drinken (al zeg ik het zelf). We zijn met z'n vijven - oorspronkelijk collega's, omdat we 5 jaar geleden tegelijk startten met een traineeship. Maar door een gelukkig toeval pasten we zo goed bij elkaar, dat we al heel snel vriendinnen werden en buiten werktijd met elkaar af gingen spreken. Dat zijn we blijven doen, ook toen we niet meer met elkaar werkten. De band die ik met hen heb, vind ik heel bijzonder - ik denk dat het best uniek is om ná je studententijd nog zoiets op te bouwen. Goede vriendinnen, die je een beetje in de gaten houden en bezorgd zijn als het tegenzit. Vriendin L. merkte op dat ik er wat vermoeid uitzag, en vroeg lief of het wel goed ging. Ja. Maar ik was inderdaad moe. Van de baan en de opleiding die achter me lagen. En juist nu veel dingen te doen, terwijl deze vakantieweek ook bedoeld is om op te laden! 
Ik heb besloten dat ik vandaag niets hoef, en toe mag geven aan mijn vermoeidheid. Ik hóef niet eens leuke dingen te doen, als ik geen zin heb! Telefoon op stil en laptop dicht. Ik ben in mijn zomerslaap.

1 opmerking:

Leuk als je een berichtje achterlaat!