donderdag 1 maart 2012

Lijn


De lijn; het gaat langzaam, en in het weekend wordt één dag aangemerkt als Zondigdag - dan mag álles - maar de overige zes dagen zijn gevuld met verstandige voedingswaren als hüttenkäse (ook geen straf), veel groenten (lekker!) en een café noir als hoogtepunt van decadentie.

Vandaag maakte ik een tortilla. Makkelijk voor na een drukke werkdag en relatief verstandig. Nodig:

- een klein zakje mini chorizo worstjes
- zakje aardappelblokjes voor de wok
- zak Provençaalse roerbakgroenten
- 4 eieren
- wat zelfrijzend bakmeel
- 50g verkruimelde feta
- zout, peper, salie naar smaak

Roerbakgroenten bakken, ronde schaal invetten, mini chorizo's halveren en met de groenten en aardappeltjes in de schaal doen. Een mengsel maken van de eieren met het bakmeel en naar smaak zout, peper, salie of andere kruiden toevoegen. Het eiermengsel verdelen in de ovenschaal. 20 minuten in de oven zetten op 200 graden en in de laatste 10 minuten de feta er over verdelen.

---------------------------------------------------

A "tortilla" I made from mixed sautéed veggies, mini chorizo sausages, potato cubes, 4 eggs, some self-raising flour, salt, pepper, herbs and feta cheese.

We are on a diet and it is working, slowly but surely.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!