zondag 13 januari 2013

sapmasjien

Wij bezitten sinds kort een toverapparaat. Je kunt er allerlei rauwe groenten en fruit in gooien, en die transformeert hij dan in drinkbare sapjes. Héle gezonde sapjes. Ik moet zeggen dat ik er een beetje geobsedeerd door ben geraakt, mede dankzij de film Hungry For A Change. Die gaat over ons dieet van tegenwoordig, dat veel voedsel-achtige producten bevat, en niet genoeg écht voedsel, waar je lichaam belangrijke stoffen uit kan halen. En waarom suiker en light producten geen goed idee zijn. Vervolgens ontaardt de documentaire in een pleidooi voor 'juicen'. Woohoo, juicen is de bom man! Ok, zodra je weer helder na kunt denken zie je dat het wat lijkt op een TelSell reclame ("That's amaaaazing, Mike!!!!!") voor sapcentrifuges. En van die al te stellige claims over het genezen van kanker door middel van voeding heb ik het ook niet zo op sinds mijn oom het loodje legde ondanks een loodzwaar dieet. Dat gezegd hebbende: het is en blijft een vreselijk inspirerende film! Een lofzang op goed voor je lichaam zorgen, en een beetje nadenken over wat je eigenlijk allemaal naar binnen propt. Ik krijg per dag nóóit zoveel groenten binnen in vaste vorm, als nu in de vorm van een sapje. Vanmorgen zijn er voor ons tweeën al 3 grote asperges, een winterpeen, een ananas, een komkommer en een appel doorheen gegaan. Natuurlijk is het belangrijk om ook gewoon groenten en fruit te (blijven) eten, en naast de sapjes gewoon een gezond dieet te volgen - maar ik ben er van overtuigd dat er vanmorgen meer goede dingen in mijn glas zaten dan in een paar crackers met kaas.

2 opmerkingen:

  1. ja dat lijkt me ook! Gooi je gewoon alles bij elkaar of kijk je dan wel wat een beetje bij elkaar hoort (wat lekker bij elkaar is bedoel ik)?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik experimenteer nu gewoon een beetje, ik doe ongeveer 30% fruit en 70% groente. Er zijn websites en boeken met recepten, waar je ook bijvoorbeeld op kunt zoeken wat er gezond is aan welke 'mix' (bijvoorbeeld tegen een kater, voor extra weerstand...etc.)
    Wij hebben een Bosch van €67,- trouwens, viel me bedt mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!