woensdag 10 april 2013

van hier tot Tokio

Ik weet natuurlijk dat Tokio bestaat, maar tot voor kort voelde het voor mij niet echt als een reisbestemming. Mensen gaan naar naar de camping in Zuid Frankrijk, of sight-see-en in Italië. Avontuurlijk doen in Thailand of Vietnam okee, maar nooit naar Japan. Ik ken geloof ik niemand die er ooit is geweest, alleen mijn vriendinnetje van toen ik klein was, maar zij kwam er dan ook vandaan. Ze ging na een paar jaar ook weer terug, maar was zo vernederlandst was dat ze er niet meer kon aarden (en woont dus weer hier, dolgelukkig).


Mr A. is hier in huis de Japan-fan, hij spreekt zelfs een beetje Japans. Ik vind het een raar, mysterieus land, compleet anders dan alles wat we hier kennen. Ik denk het eerste aan: een killer-arbeidsethos, schoolmeisjesfetisjisme, en poep&pieshumorTV. Bevooroordeeld? Hmmmm....

Maar stiekem vind ik een hoop Japanse dingen erg leuk, lekker of interessant.
Sanrio
Jiro Dreams of Sushi
Sieboldhuis
Sushi
Bento box
Studio Ghibli
Deshima (en de rest van de geschiedenis van Japan natuurlijk)
Lost in Translation
Thee ceremonie
Haruki Murakami
Japans design
Als alles goed gaat, gaan we in juni naar Tokio!

5 opmerkingen:

 1. ooooooooooooooo wauw hoe gaaf is dat!!! Ik zou ook heeel graag naar Japan willen (ook vanwege boven genoemde redenen :) Maar het is zo $#@^&* duur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Qua 'duurte': ja. Maar het valt me nog mee, als je een vlucht zoekt bij skyscanner en een hotel via booking.com

   Verwijderen
 2. (ik ben wel al in Hong Kong geweest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig. Man en ik zijn ooit tijdens een Japanse film verliefd geworden en willen er graag eens heen. Nog niet gegaan vanwege de prijs dus belanden we al wel een keer in Vietnam en China na flink sparen. Ook erg bijzonder. Het lijkt wel of de wereld echt anders is in Azie.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!