dinsdag 14 mei 2013

Héérlijk.....!

Wat een druilerige middag...
Waar ben je nou gebleven, lente?
Nou ja...
Wat ik wilde vertellen is dat ik de afgelopen week schandalig in de watten ben gelegd, culinair gezien. Het was HeerlijkTienDaagse en dus konden we voor een schappelijke prijs eten in de beste restaurants van Nederland. Kuch kuch, wij ontdekten dat je nog steeds een klein fortuin uitgeeft, als je naast het vaste menu niet op een droogje wilt zitten (ik zeg: een glas water á 4,50, olé). Oh ja, en toch ook maar bijpassende wijn - een BOB-arrangement hoor, want dat is meer dan genoeg. En nou vooruit maar, dan wilden we ook nog vaak dat ene hele speciale gerecht dat ze als supplement aanboden... Een korte vakantie hadden we wel kunnen bekostigen met het geld dat we tot nu toe over de balk hebben gesmeten. Maar volledig de moeite waard!
Een selectie uit de foto's (fotograaf: Mr A.)
Een eitje bij de Zwethheul (onbeschrijfelijk, je moet het zelf ervaren!)
Koffie met friandises bij De Zwethheul (je mocht het doosje na afloop nog eens vullen voor thuis!)
Kleurige amuses bij Chapeau! in Bloemendaal

Voor de lunch bij De Bokkedoorns in Overveen! (Mmmm, sukade, tuinbonen en asperges....)
Salade van gepocheerde kreeft (De Bokkedoorns)

De avond die ik het meest memorabel vond, was die bij Calla's, in Den Haag. Van buiten is het pand onopvallend, maar bij binnenkomst bleek het heel mooi strak en toch warm ingericht. Wij zagen de keuken, en daar naast de Chef's Table. Of we daar soms wilden zitten? Euh....mág dat? Ja hoor! Dus konden we de hele avond ademloos toekijken hoe de chef geconcentreerd bezig was. Een paar keer legde hij ook even iets aan ons uit, over één of ander ingrediënt - ik voelde me net een schoolmeisje dat werd aangesproken door een rockster! ("Hij praaaaaat tegen ons!! Ieeehiieee!")
Het eten was heerlijk, verbluffend. Zo puur! De wijnen...oohh! We raakten er niet over uitgepraat, later op de terugweg!   

Calla's in Den Haag - koken met bloemetjes!

Het Lekkerste Gerecht: Rogvleugel, bij Calla'sZo. En nu is het voorbij (oh nee, volgende week mogen we nog een keer, maar dat is écht de laatste) Dat zal weer wennen worden, aan de pasta met rooie saus... ;)

3 opmerkingen:

  1. jammie, jammie, ziet er echt allemaal heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ooo wauw dat ziet er inderdaad prachtig uit en was dus ook nog eens heerlijk. Een goede combi is dat mooi & lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat jullie er zo van genoten hebben! Da's ook wel wat waard hè...;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!