vrijdag 6 september 2013

DWZI/deze week zag ik......


Foto 's ochtends in het donker gemaakt, mèt flits, maar ik ben nu helemaal verslingerd aan dit soort ontbijtjes: havermoutpap met fruit en noten, in dit geval bessen en gehakte amandelen. 


Afgelopen zondag kwamen er vrienden bij ons langs. Ze kwamen 's middags al - ik ben fan van zondagmiddagborrels omdat ze goed helpen tegen de oh-nee-morgen-weer-werken-malaise, en dat terwijl je toch vroeg je bedje in kunt! We speelden Triviant, met videoclipjes van vroegâh op de achtergrond, en we dronken speciaalbiertjes. Ik zorgde voor het eten. Stoofgerecht van riblappen, rode wijn en als secret ingredient ontbijtkoek. Veel meer zit er eigenlijk niet in. De pan heeft van 's ochtends tot laat in de middag op het Haller oliestel gestaan, geen omkijken naar! Was lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes. (Herfst in m'n bol?) Overigens: als je dit stoofgerecht maakt voor meerdere dagen, of voor mensen die graag HEEL VEEL stoofvlees willen (beide het geval bij mij), dan heb je wel TWEE flessen rode wijn nodig voor de saus, anders staat het vlees niet "onder"! Geeft niet, is normaal, smaakt na een uurtje of 8 helemaal niet meer echt naar wijn. Gelukkig mag het ook achenebbisj-bocht zijn - ik had de allergoedkoopste rode wijn en het was alsnog heerlijk!


Jaja, een tijdje niet gerend vanwege "te warm", maar ook "geen zin"....toch weer de veters gestrikt en gegaan, en het lukte nog steeds! Heel erg lekker! 


Nu ik nog in de buurt woon, kan ik er zomaar even binnen stappen.... Mijn favoriete museum, gewoon om in rond te hangen! Ze hebben de tuin nu ook opengesteld om in te loungen, en de tentoonstelling over de mummiekisten is mooi; je kunt zelfs kijken hoe mensen -in de tentoonstellingszaal!- bezig zijn met restaureren!


Mijn ontbijtje van vandaag. Heel stout, niet goed voor de lijn en al helemaal niet 'verjongend' volgens de voedselzandloper - maar ik had vanmorgen iets spannends (een doktersbezoek) waardoor ik vanmorgen geen hap door mijn keel kreeg - maar ik mankeer niks, dus ik mocht even in het zonnetje op een terrasje met lekkers. Scones met clotted Cream, het zou verboden moeten worden!

Meer Deze Week Zag Ik-jes bij Merula 

3 opmerkingen:

  1. Nee, helaas nog geen reden tot feliciteren ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed bezig jij! Ontbijtje nr 1 ziet er verrukkelijk uit! Maar onbijtje nr 2 ook!
    Heel goed, om jezelf ook even te verwennen. Zeker na zo'n spannend doktersbezoek! Fijn dat alles goed is!
    Geniet van je weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!