zaterdag 7 december 2013

No-knead baguettes


Een recept naar m'n hart! Het stond al lang op mijn to do-lijstje, maar met de komst van de nieuwe oven was het zover: no-knead bread. Brood dat zo makkelijk te maken zou zijn, dat een kind de was kon doen. Ik was skeptisch.

Maar het bleek echt een kwestie te zijn van een handomdraai. 

-De ingrediënten (simpelweg meel, zout, suiker, gist en water) gauw met een houten lepel door elkaar rommelen in een kom. Alleen het afwegen kost een paar minuten, op z'n hoogst.

-Doek erover en een uurtje of 10 tot 18 laten staan op een behaaglijk plekje. In mijn geval de vensterbank. 

-Het deeg rijst vanzelf en daar hoef je niet naar om te kijken!

-Met natte handen op een met bloem bestoven ondergrond de deeghomp bewerken door de randen een aantal keren naar binnen te vouwen. 

-Met de "vouwranden" naar beneden de ontstane bol in een ruime kom leggen en nog 1 á 2 uur onder zijn doekje laten opfluffen. 

-Bol in 4 stukken verdelen en die uitrekken tot ze langwerpig zijn: op de bakplaat leggen (ik deed er bakpapier onder)

-Halve tomaatjes erin duwen, beetje olie en zout erop, bakken maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!