vrijdag 19 augustus 2011

DWZI - Deze week Zag Ik...

Tuinbonensoep.
Het doppen van de bonen was een lesje in Mindfulness, vooral omdat ik een zak "extra fijn" uit de diepvries had gevist, wat eigenlijk betekent: extra klein. Ik ben er echt behoorlijk lang mee in de weer geweest! Op een gegeven moment kreeg ik er een soort fabrieks-achtige snelheid in.Lekkere soep zeg! Hier is het recept. Volgende keer ga ik deze soep verfraaien met stukjes gegrillde kipfilet, of andere (niet gepureerde) groenten.Verder dronk ik woensdag een heerlijk kopje muntthee met honing in de stad. Dat deed ik mezelf cadeau tussen het regelen van allerlei bankzaken door (ik vond mezelf tamelijk dapper...wat heb ik een hekel aan dat soort dingen!)


Deze week las ik De Kunst van Kaizen van Robert Maurer. Erg interessant boek, over hoe je (gedrags)veranderingen kunt bewerkstelligen door miniscule stapjes te nemen, en zo te zorgen dat je je brein een beetje om de tuin leidt (Maurer zegt dat grote veranderingen hoe dan ook zorgen voor een bepaalde mate van stress, aangezien de mens van nature een gewoontedier is. De stress zorgt ervoor dat je nieuw gedrag moeilijk volhoudt, en dat zorgt er weer voor dat je het gevoel krijgt dat je het toch niet kunt) De opdracht "Meer aan lichaamsbeweging gaan doen!" is bijvoorbeeld zo groot, dat je je bij voorbaat al ontmoedigd kunt voelen. Maar als je begint met dagelijks een minuut heen en weer lopen door de kamer, zul je daar snel aan wennen en minder opzien tegen nog een minuut extra, en voor je het weet ren je de marathon ;)
Nou ja, dat is wat overdreven, maar wat ik een erg zinnige gedachte vind, is dat elke grote verandering begint met de eerste stap.


Iedere vrijdag een blik op de afgelopen week
Teken, schilder, fotografeer, beschrijf
maak een gedicht, laat op jouw manier zien
wat jij zag!

Deze week zag ik is een initiatief van
Roos en Daan
en geinspireerd door Jill's Today I Saw

7 opmerkingen:

 1. O, nu is het extra jammer dat mijn tuinbonen de droogteperiode niet overleefd hebben! Maar moest je ze perse pellen als je ook al ging pureren? (Dit is duidelijk een vraag van een luie smulpaap, dat begrijp je:-)
  Dat boek ga ik googelen, lijkt me uitermate geschikt voor mij.
  Oja, en dat gezoem viel mee hoor, op een gegeven moment wen je eraan omdat het niet ophoud en eentonig is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pfff wat een werk...gelukkig maar dat het wel erg goed smaakte :)
  En wat betreft het boek, alles begint klein....toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, you are super patient! I can never be bothered to peel beans!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ohhh die thee.... ziet er verrukkeluk uit! echt een traktatie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De theorie van de kleine stapjes. Ik heb er over gelezen en er zit wel echt iets in. Vaak maken wij onze doelen zoooo groot dat het al gauw mislukt. Laten we klein beginnen en het kleine eren, zoals een heerlijk kopje muntthee!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!