zaterdag 24 december 2011

Blij

Waar word ik blij van?

Dit en dit blog.

Mensen die hun koelkast heel mooi inrichten. [zeer fijn om naar te kijken, maar ik ben al blij als die van mij een beetje vol is en niets bedorvens bevat. En als zo iemand zó'n koelkast heeft, hoe ziet de rest van het huis er dan wel niet uit? Moet je veel tijd en energie voor hebben!]

De laatste Flow lezen in bed, met kaarslicht en broodjes geitenkaas uit de oven. Geen haast!

Me verkneukelen om de kerstcadeautjes die ik ga geven....zou iedereen blij zijn met z'n pakje?

Vanavond en morgen vieren we Kerstmis met familie. Tweede kerstdag hebben we vrij gehouden, dan kijken wij in pyjama kerstfilms en eten we kalkoen.

Ik heb me opnieuw ingeschreven voor de cursus creatief schrijven, bij mijn vaste schrijfjuf. Echt een goede investering in mezelf, waar ik van geniet.

Ik ben voor het eerst In jaren naar de schoonheidsspecialiste geweest (ongekend, want ik ben zo iemand die dagelijks zonder make up de deur uit loopt, haar natte haar gauw in een staart bindt en geen geduld heeft voor het plukken van haar wenkbrauwen). Dit was geen overbodige luxe, want mijn huid was onhandelbaar. De laatste jaren ging hij van vet naar kurkdroog en kreeg ik gekke schrale plekjes. Nu heb ik een goed advies gekregen en wat ben ik opgeknapt! Ik heb allerlei potjes en flesjes aangeschaft van een veel te duur merk, maar het is een enorm verschil. Ik voel me er ook echt beter door.

In het kader van goede voornemens, zei mr A. dat het misschien goed was om minder vlees te gaan eten - iets waar ik erg blij mee ben, want hij is de grote vleeseter hier in huis.

Ik dacht aan een programma dat een paar jaar geleden op tv was, waarin een kok zijn talenten gebruikte om kinderen "aan de groente te krijgen", door ze gewoon héél lekker te bereiden. Even zoeken op internet leerde me dat de kok Andy McDonald heet en ook een kookboek heeft geschreven. Ik heb een zwak voor kookboeken en vaker vegetarisch koken vind ik sowieso een goed plan, dus ik heb mezelf het boek maar cadeau gedaan.

Ik kreeg -alvast- voor mijn verjaardag een tijdschriftenbon van mijn werk! Ik heb besloten de Seasons te kiezen. Omdat ik die niet zo snel voor mezelf zou kopen. Leest iemand hier hem? Hij lijkt me erg leuk.


Gelukkig kerstfeest iedereen!

2 opmerkingen:

  1. seasons zegt me niets.....
    Maar wat lekker he om zo eens af en toe heeel goed voor jezelf te zorgen (met veel te dure spulletjes enzo). Maar okee dan kunnen we er ook weer een tijdje tegen aan he! Minder vlees lijkt me ook een goed plan, ik ben benieuwd wat je allemaal gaat brouwen dan!
    fijne dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Seasons is best een mooi blad (maar ik ben dan ook tijdschriftenverslaafd)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!