donderdag 8 november 2012

Over ovens en geen doorzettingsvermogen

Hier de knusse aanblik van het binnenste van mijn oven. Ik presenteer u: courgette, zoete aardappel, paprika, champignons en een paar teentjes knoflook, met wat olijfolie en Italiaanse kruiden. Het ligt lekker te sissen en te bruinen. Het mooie is dat ik er verder niets aan hoef te doen. En een lekkere geuren dat er vanaf komen!! Straks met een beetje geruld gehakt, een blik tomatenblokjes en een handje gekookte pasta is het hopelijk een lekkere maaltijd voor Mr A. die om acht uur nóg knorrebuikend bij een congres zat en wanhopig smste dat hij honger had. En voor moi aussi, natuurlijk.Dan het geval NaNoWriMo... Ik ben nog in dubio. Ik ben geneigd om wel door te gaan, maar dan op een andere manier. Ik wil het nog niet helemaal toegeven, maar ik denk dat ik te veel hooi op m'n vork heb genomen. Hier komen de verklaringen en excuses... Het is een hele drukke maand en er is nog iets anders heel leuks (waarover later meer!) dat nu al mijn energie vreet.
Misschien was het nog goed gegaan als ik niet voor het genre "historische detective" had gekozen. Ik ben namelijk zó bezig met opzoeken en nadenken of ik alle feitjes wel goed heb, dat het plezier er een beetje af gaat. Of nee: weg is. Bah. Na een paar avonden met tegenzin een tegenvallend aantal woorden eruit persen, en uiteindelijk half in slaap vallen boven mijn laptop, betrapte ik mezelf op de gedachte: "Ik ben zó moe, ik wou dat het weekend was....oh, maar dán moet ik 7000 woorden inhalen. >$*€opgejaagd/naar gevoel/mopper/scheld#%*^!"

Maar ik wil geen loser zijn! Ik wil die 50.000 woorden halen en ook kunnen zeggen dat ik het gedaan heb!

Wat ik tegen een ander zou zeggen? Dat die "50.000" ook maar bedacht is door iemand. Dat de bedoeling van deze maand is je schrijfstijl (en wat wel en niet werkt voor jou) te leren kennen. Dat hij bedoeld is om creatief bezig te zijn. En om plezier te hebben. En dat kan allemaal alsnog.

Ik laat het nog even sudderen....

7 opmerkingen:

 1. haha ja laat jij het nog maar even sudderen idd!
  Ben benieuwd naar je energie vretende nieuws :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is uitgesudderd; ik heb besloten ermee te stoppen en dat voelt zoooo goed! ;)

   Verwijderen
 2. Mm ik ben ook zoete aardappelfan! Ik heb een paar jaar geleden meegedaan, ik heb het zeker niet volgehouden, maar goede herinneringen aan ( avonden met laptop en een goed glas in cafeetjes zitten :-) maar ik herinner me ook dat ze je juist aan te moedigen om te tikken zonder tussentijds te evalueren en zonder teveel na te denken...hmm dat klinkt wel een beetje anders dan jouw benadering :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps ik zie dat je dat zelf ook al geschreven had :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Moeilijk vind ik dat, niet tussendoor nadenken, grrrrrrr.....

   Verwijderen
 4. Hmmmm, dat ziet er ovenheerlijk!!
  Jammer dat het schrijven niet wil vlotten, maar je suddert nog maar even, hihi.
  Ook ik ben heel benieuwd naar jouw energieslurpende nieuwtje :-)))

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!