zaterdag 29 december 2012

goede voornemens II 10 & 10

Ik ben wel gecharmeerd van verwennerij, of het nu eten of drinken is, of cadeautjes. Eind december ben ik ook jarig, dus december is één groot vreet/zuip/pakjes-walhalla.

Toch voel ik me soms ook een beetje naar bij al die overvloed. Ik barst zowat uit mijn kleren en uit mijn huisje. Ons huis is piepklein, ik ben slecht in dingen wegdoen, en ook slecht in ze opruimen. Gisteren stond ik met twee grote tassen vol mooie cadeaus in de keuken en had ik geen idee waar ik 't nu allemaal weer kwijt moest. En dat is dan zo jammer, want mooie dingen vallen nauwelijks meer op tussen allerlei troep, en handige dingen die je niet kunt vinden zijn ook nutteloos. Bovendien krijg ik de zenuwen van al die troep. Terwijl iemand anders er misschien blij mee is! Ik bedacht dus het volgende.

Het heet "10 & 10" (Want met een officiële naam werkt het beter, dat snap je wel. Zo heb ik ook de Hour of Powerrrrr, dat is "de kookwekker op een uur zetten en in dat uur zo veel mogelijk huishoudelijke klusjes doen". Werkt ook heel goed, als je dat soort trucjes nodig hebt om jezelf tot huishoudelijk werk te manen. Dat het maar een uur is geeft blijkbaar moed...en dat het een soort wedstrijd is, zorgt ervoor dat je niet al te snel afgeleid raakt)

Het gaat zo. Ik ga met een kartonnen doos en een vuilniszak middenin huis staan. Klaar voor de start? *Denkbeeldig startschot* Ik probeer als een malle de doos te vullen met 10 dingen die naar de kringloop kunnen. Vervolgens vul ik de vuilniszak met 10 dingen die weggegooid moeten worden. Het mag van alles zijn, klein of groot, als het er maar 10 zijn.

Natuurlijk vond ik eerst een paar van Mr A. zijn spullen die wel weg mochten vond ik (vond hij ook, bij navraag) - maar al gauw groef ik in de kast een 'decoratieve teddybeer' op die ik ooit gekregen heb maar in geen 1000 jaar neer zou zetten. Kringloop. Kandelaars die ik 10 jaar geleden leuk vond maar nu niet meer. Kringloop. Kinderachtige mokken. Kringloop. Een stom bordspel. Kringloop. Nog een suf bordspel. Kringloop. Een tafellaken dat ik niet gebruik. Kringloop. 
En alles wat te min was voor de kringloop kon in de vuilniszak.

En dan nu op naar de Kringloop! En me niet laten verleiden tot het aanschaffen van nieuwe rommel...

3 opmerkingen:

  1. Ja wekt super, doe ik ook zo, alleen is mijn hour of power slechts half an hour ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, kijk, dat zijn nog eens adviezen! Vooral jouw 'Hour of Powerrr' is wat voor mij!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!