zaterdag 16 februari 2013

DWZI / deze week zag ik....

Winters voer


Beter laat dan nooit! Maar ja, bloggen gaat toch het beste als je geestdriftig aan het typen slaat over iets - dat zegt Joy the Baker ook in deze  leerzame blogpost. En soms duurt het even voor je zover bent.

Maar goed: deze week zag ik een pan vol lekkers. Worstjes met linzen, een erg goeie combi. Ik heb het recept uit de laatste editie het Cooperative Food Magazine, daar staan lekkere dingen in man! Kun je gewoon gratis lezen online. Ik heb het recept een beetje veranderd, omdat ik niet alles in huis had. Het is een hartig wintergerecht, erg lekker, makkelijk en de ingrediënten zijn ook nog spotgoedkoop. En ik vind het altijd zo gezellig om allerlei verschillende dingen in een pan te gooien, hem een tijdje op het vuur te zetten en er iets lekkers uit te toveren!

Hier gaat 'ie dan, uit de losse pols:

Benodigdheden voor 2 personen
- een schaal met 5 runderchipolata (van die worstjes)
-olijfolie
-2 winterwortels in plakjes
-1 gesnipperde ui
-2 stengels selderij, in plakjes
-1 teen knoflook, gehakt
-180gr rode linzen
-700ml water
-2 groentebouillontabletten

De worstjes een beetje bruin bakken in olijfolie, in een grote pan. Wortel, ui en selderij erbij doen en een paar minuten laten pruttelen tot alles een beetje zacht wordt. Dan een minuut de knoflook meebakken. De (in de zeef afgespoelde) linzen, water en bouillontabletten erbij doen. Alles 25 minuten zachtjes laten koken met de deksel op de pan. Peper en zout naar smaak.

Het leuke is dat de linzen met de bouillon een soort dikke saus vormen. Ik wist dat niet, ik had nog nooit iets met rode linzen gemaakt. Dit gerecht is erg lekker met aardappelpuree. Nom nom! 

Meer DWZI bij Merula(la)

En wat ik ook nog kreeg.........

Een blijk van liefde

5 opmerkingen:

 1. Aha, het lijkt er dus op dat liefde inderdaad door de maag gaat ;-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja ik heb linzen sinds een tijd ook weer (her) ontdekt. Ik zal ze vroeger ongetwijfeld hebben gegeten maar maakte ze eigenlijk nooit zelf. Maar vind ze wel lekker met wat knapperige sla en feta eroverheen enzo. Met worstjes is idd ook een goeie combi denk ik zo!
  En wat een fijn blijk van liefde heb je gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, eten en liefde horen bij elkaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm... lekker en wat een prachtige bloemen.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Linzen zijn inderdaad en geweldige ingredient! Ik maak zelf vaak linzen soep. En tja, wijze woorde van joy de baker...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!