zaterdag 2 maart 2013

DWZI / deze week zag ik.....

...dingen waar ik blij van werd.


Ten eerste de brief die gisteren arriveerde: Mr A. mag voor altijd hier blijven!! Zoals misschien wel (of misschien niet) bekend, komt Mr A. niet uit de Hollandse klei maar uit het land van de borstelsnorren en de trojka's. Hij is al jaren hier, werkt, studeert en kan accentloos "Scheveningen" zeggen, maar had officieel nog steeds een 'papiertje met een einddatum', dat steeds verlengd diende te worden. Niet dat we ons echt zorgen maakten, maar het was een beetje lastig met reizen naar het buitenland en een hypotheek krijgen enzo. En zekerheid is ook wel een heel groot goed.
Dus toen hij gistermiddag binnenkwam met een envelop met dát éne logo, was het even spannend. Maar na onze ogen over de eerste regels van de brief te hebben laten vliegen, sprongen we joelend door de keuken en gaven we elkaar wel zes high fives. Het is erdoor! Fijn!  

En dan de wat 'gewonere' genoegens van deze week...

De filmpjes en filosofie van Tamar Adler. Tamar is kok, kookboekauteur en kookdocent. De ondertitel van haar kookboek 'An Everlasting Meal' is Cooking with Economy and Grace. Pure smaken, simpele bereidingen....ik vind het geweldig om haar bezig te zien, zo'n gemak en zo'n rust gaan er van uit. En ik wil ook zo'n grote oven!!
How To Stride Ahead - Part One from CJ Richter on Vimeo.


Ik ben deze week ook een beetje verslaafd. Aan Gone Girl, van Gillian Flynn; een redelijk gezonde verslaving, naar verhouding, maar wel een heftige. Ik krijg zélfs (meer) zin om de vaatwasser uit te ruimen en de was op te vouwen, als ik maar mijn iPod op mijn hoofd mag met dit (in mijn geval Engelstalige) luisterboek. En dat zegt wat! Ik kan me vaak slecht concentreren op boeken, en het is lang geleden dat een boek me zo in z'n greep hield. Gone Girl gaat over de plotselinge verdwijning van de 38-jarige Amy, en over haar man Nick, die zich al snel behoorlijk verdacht maakt door zijn flapdrollerige acties en zijn gedraai en gejok. Maar zo simpel is het allemaal niet, want er blijken ook nog een hoop anderen die reden gehad kunnen hebben om Amy iets aan te doen. In dit boek wordt diep ingegaan op de gewoontes, gekke trekjes en motieven van de hoofdpersonen, en ontdek je steeds weer iets nieuws. Wat daarbij helpt is dat het verhaal vanuit twee perspectieven verteld wordt: door Nick, en door Amy zelf via dagboekfragmenten. Hoe hij zichzelf ziet is heel anders dan hoe hij op haar overkomt en vice versa.
Ik smul nog even verder.....Tot slot nog even de mooie bloemen die nu bij ons op tafel staan. Deze ranonkels kreeg ik van mijn schoonmoeder, die samen met zwager, schoonzus en babynichtje kwam eten, woensdag. Lief dat ze heeft onthouden dat het mijn lievelingsbloemen zijn!

Ik wens jullie allemaal een mooi weekend!

Meer Deze Week Zag Ik-jes vind je bij Merula(la)

5 opmerkingen:

 1. Dat van die borstelsnorren wist ik inderdaad niet! Maar wat fantastisch dat hij nu zeker weten voor altijd hier kan blijven! Gefeliciteerd!!!!!
  Wat je aan het luister-lezen bent lijkt me super spannend....
  Jullie ook een heel extra fijn weekend toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat superfantastisch dat jouw mannetje mag blijven! Komt vast door zijn gespierde arm ;-)
  Het filmpje ga ik op een later nog even op de pc kijken, op de telefoon kijkt wat rot.
  En ooh, ranonkels, prachtig!!! Ze staan hier ook, maar dan in het oranje.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijn nieuws voor jullie! Gefeliciteerd!

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nou veel fijne blessings maar inderdaad met stip op 1 is toch wel dat je lief mag blijven. Ik wist dat ook niet. Lijkt me toch niet zo'n prettig idee inderdaad die onzekerheid...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd Mr A!! Ik had ook jaren een papiertje met een einddatum, maar ben sinds 2010 heel blij met mijn Nederlandse paspoort :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!