dinsdag 23 april 2013

huisjeboompjebeestje

De tijd gaat snel, ineens is het al 11 dagen sinds mijn laatste stukje... Dat komt doordat ik bezig ben met Dingen Van Het Leven die belangrijk zijn, maar helaas niet echt interessant voor anderen om te lezen.
In beweging komen én blijven. Met vrienden om een grote tafel zitten en dan genieten van dit. Werken - soms druk en soms rustig, soms makkelijk en soms moeilijk. Obsessief het nieuws over Boston volgen - omdat ik er niet met mijn hoofd bij kan... De zon opslurpen als hij er is.

Oh ja, en: Huizen! We hebben op de openhuizendag rondgekeken in de gemeente waar we graag naar toe willen verhuizen, en gepraat over hypotheken, percentages en cijfertjes tot het me duizelde! Mijn neef, die makelaar is, helpt ons gelukkig bij het zoeken. Het ziet er naar uit dat 't over niet al te lange tijd écht gaat gebeuren: weg uit ons te kleine appartementje en op naar een echt GroteMensenHuis! Da's natuurlijk een heel proces; we zijn aan het bedenken wat we willen. [Leuke, groene buurt, genoeg ruimte, veel licht, mogelijkheid voor een man cave voor Mr A., een tuin, een bad....en een open haard is ook wel erg fijn!] We hebben nog niet specifiek iets op het oog - dat hoeft ook niet, want we hebben geen haast. Er is ook zoveel te kiezen natuurlijk!
Ik droom over meubels, vloeren, kleuren...Ik weet wel wat ik mooi vind, maar vinden we dat allebei? Onze smaken verschillen nogal - dat die arme Mr A. nu in een huis zit met oma-meubels, en zuurstokkleurige bloemetjespatronen komt puur doordat ik er al eerder woonde! Hij houdt meer van modern, en ik inmiddels ook wel meer (ik ben mijn brocante-fase ontgroeid...), maar het wordt volgens mij wel een beetje passen en meten en compromissen sluiten.

Zo. Nu ga ik maar weer eens aan het werk.
Toedeloe!

2 opmerkingen:

  1. Hihi, een grote mensen huis!
    Zo voelt dat wel hè...? Nu wordt het serieus ;-)
    Succes met jullie zoektocht! Groetjes van Mirjam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. o heerlijk over huisjes dromen! Leuk is dat. Heerlijk rondkijken (en het aanbod is enorm idd nu!).

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!