donderdag 7 november 2013

Kooplust

Mijn moeder zei vroeger altijd met een arrogant opgetrokken neus dat "winkelen" als tijdsbesteding echt iets was voor mensen met te veel tijd en geld. Ik denk dat het ermee te maken had dat zij zelf niet zo goed in de tijd en het geld zat in die tijd. Puh, een beetje dom kleren kopen en met geld smijten. Dat was meer wat voor m'n tante, die nooit hoefde te werken en lekker hele middagen kon gaan pierewaaien in de stad met het geld van mijn oom. Wij kochten verstandig: in de uitverkoop, en alleen wat we nodig hadden. 

Ik ben dus niet echt winkelminded opgevoed, dat is wel duidelijk. Ook toen ik kleedgeld kreeg, vond ik het moeilijk om dat uit te geven, en nu ik zelf degene ben die het budget bepaalt nog steeds wel een beetje. 

Vandaag fietste ik naar de stad. Dat kan nu, want we wonen vlakbij de stad, hoera. Ik zou naar de film gaan, Great Expectations, van Charles Dickens. Toen ik bij de bioscoop aankwam, zag ik hele hordes dames van middelbare leeftijd. Verdacht veel waren het er. Lekker praktische auberginerode kapsels en windjacks overal. "50+ matinee", zag ik ineens ergens staan. 

Ik maakte meteen dat ik weg kwam. Niets ten nadele van de postmenopausale vrouw, maar ik met mijn 33 jaar voelde me iets te jong om erbij te gaan zitten.

De stad in dus maar. De verhuizing heeft iets bij me losgemaakt. Ben ik altijd een beetje een slons geweest, nu heb ik de instelling:  "Ik woon in een mooi huis, in een nette buurt. Ik ben een Groot Mensch." Dat betekent dat ik mijn benen vaker scheer, minder vaak de hele dag in bed showbizz sites lees, wekelijks de vloer dweil én dat ik behoefte heb aan wat mooiere kleren. (Het was erg, het was echt best erg...)

Ik heb vorige week deze jas besteld bij Dorothy Perkins. (Waar blijft ie?)


En vandaag liep ik dus in de stad. Met tijd. En met €20, want dat was wat er nog op mijn rekening stond na allerlei kosten rond de verhuizing. Daar moest ik het dus mee doen, mijn garderobe opleuken, met een paar opvallende spullen.

Het werden 3 onderbroeken van Pieces, met stippen. Erg leuk en comfortabel. Soms heb je die gewoon nodig.
Twee felgekleurde panty's (70 denier) van C&A, in donkerpaars en donkerrood

En dan dit:
Hertjesoorbellen van Six (bij V&D)

En:


Een sjaal van C&A (25% korting op alles! En op sommige dingen 40%, zoals op deze zwart-wit-fluorgroene sjaal)

Het totaal: €18 nogwat. 
Als ik was gaan lunchen was ik waarschijnlijk net zoveel kwijt geweest! 

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk!! Af en toe moet je jezelf even lekker verwennen! En wauwie, wat heb je dat goed gedaan! Mooie spulletjes en wat een prachtige jas!
    Moet nog even kalm aan doen, maar sta te popelen om ook weer lekker naar de stad te kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, jij hebt zeer "goed" ingekocht! Erg leuke dingen, en die hertjes hebben een groot "hebbuh" gehalte! Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!